91% sopimistamme tapaamisista toteutuu ensimmäisellä yrityksellä

No items found.

Kun etsit kumppania buukkaukseen, kysy, mikä on heidän tapaamisten toteutumisprosenttinsa (hit-rate). Tämän jälkeen kysy, perustuuko prosenttiluku arvioon vai mittaukseen.

Me Flowsalesilla mittaamme toteutumisprosenttiamme viikkotasolla. Lokakuun alusta alkaen tuloksemme on 91,0%, eli keskimäärin vain n. joka kymmenes sopimamme tapaaminen jää ensimmäisellä yrityksellä toteutumatta. Moni näistä saadaan sovittua uudelleen, mutta mittaamme vain alkuperäistä tapaamisaikaa. Usein peruuntuminen johtuu inhimillisistä syistä ja asiakkaan arjen muutoksista, joten 100%:n lukemaan emme voi päästä koskaan.

Peruuntunut tapaaminen vaikuttaa suoraan myyjän fiilikseen; "valmistauduin turhaan". Kun peruuntumisia tulee riittävän usein, myyjän sitoutuminen ja valmistautuminen tapaamiseen laskee, koska hän ajattelee, että "tämäkin varmaankin peruuntuu, joten en jaksa panostaa."

Mieti siis kuinka peruuntumiset vaikuttavat työhösi ja minkä fiiliksen ne jättävät. Tässä rahallinen hyvitys buukkaajalta ei mielestäni ole ratkaisu, koska vahinko on usein jo tapahtunut.

Henri Hakavuori
Henri Hakavuori
Sales Director, Partner